E. Tuğamiral Türker ERTÜRK'le Söyleşi

"ADD Genel Başkan Adaylarını Tanıyoruz” başlığıyla düzenlediğimiz çevrimiçi söyleşilerde ADD Genel Başkan Adaylarını konuk ederek güncel olayları ele alıyoruz.

İkinci söyleşimizi, 3 Mart 2021 Çarşamba akşamı, ADD Genel Başkan Adayı Emekli Tuğamiral Türker ERTÜRK'le yaptık. "3 Mart Devrim Yasaları ve Laikliğin Amacı" başlıklı etkinlikte ERTÜRK, 3 Mart 1924'te kabul edilen, Cumhuriyet tarihimize Devrim Yasaları olarak geçen, laikliğin toplumsal temellerini atan "Hilafetin Kaldırılması, Şer’iye ve Evkaf Vekâletinin Kaldırılması, Tevhid-i Tedrisat (Eğitim ve Öğretim Birliği)" yasalarının amacını, dünyada ve Türkiye'de aydınlanma tarihini aktararak açıkladı.

ADD Çankaya Şubesi Mavi Liste Yönetim Kurulu Başkan Adayı Av. Mustafa Özgür KIRDAR'ın kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen söyleşide katılımcılar görüş ve önerilerini paylaştılar. Türker ERTÜRK, ADD'nin aydınlanma mücadelesindeki görevine dikkat çekerek tasarılarından söz etti, izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Bilimsel düşünce, akıl, laiklik ve ADD'nin öneminin irdelendiği söyleşimizin konuğu E. Tuğamiral Türker ERTÜRK'e ve etkinliğimize katılarak düşüncelerini paylaşan, bizlerle birlikte olan Derneğimizin Kurucu Üyesi Prof. Dr. Mustafa ALTINTAŞ, ADD Genel Yönetim Kurulunun önceki dönem üyeleri Prof. Dr. Ali ERCAN ve Selami SOYDAN, TRT Program Yapımcı ve Sunucusu Yazar Nazmi KAL, Emekli Oramiral Nusret GÜNER, CHP Ankara İl Bşk. Yrd. Atilla ILIMAN, Tüketici Hakları Derneği Çankaya Şubesi Başkanı Şirzat MUGAN, İstanbul Yüksek Ticaretliler ve Marmara Üniversitesi İİB Fakültesi Mezunları Ankara Şubesi Başkanı ve Çankaya Belediye Meclisi Üyesi Davut ÖZDEMİR, ADD'nin Anamur Şubesi Başkanı Gökçin YALÇIN, Antalya Şubesi Başkanı İbrahim DAŞ, Balçova Şubesi Başkanı Mesut EROĞLU, Bolu Şubesi Başkanı Raşit AYDIN, Erdemli Şubesi Başkanı Haluk GÜLLE, Kartal Şubesi Başkanı Kemal ASLAN, Osmaniye Şubesi Başkanı Mehmet DÜZGÜN, Safranbolu Şubesi Başkanı İsmet Zühtü SARAÇOĞLU, Seferihisar Şubesi Başkanı Gülcan SAYIN, Besni Şubesinin önceki Başkanı Akif BAHÇECİ, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Jale ÖZER ve diğer tüm Atatürkçülere içten teşekkürlerimizi sunarız.

Söyleşinin, Mavi Liste'nin YouTube kanalındaki videosuna aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

Söyleşi videosunun bağlantısı:  https://youtu.be/JZ22D4mxhtQ